Webbinarium: H5P – nya möjligheter för rikt interaktivt innehåll

Inför att Flash-tekniken snart drar sin sista suck så väcks också nya tekniska möjligheter.

En sådan möjlighet är H5P som består av en rejäl samling interaktiva moduler, där modern och tillgänglig webbaserad utbildning enkelt kan skapas. H5P, som helt enkelt står för “HTML5 Package”, föddes just i samband med att Flash-eran var på väg mot sitt slut, och har sen dess redan fått ett rejält genomslag runtom världen.

Med H5P kan interaktivt innehåll skapas och hanteras på olika plattformar. Det kan handla om CMS som Drupal och WordPress, eller från och med nu även LMS i form av Totara Learn. En, av många, tilltalande aspekter med H5P är att det är baserat på öppen källkod, och tillgängligt utan någon form av licenskostnad.

h5p xtractor

I korthet ser vi på Xtractor bland annat följande nyttor och poänger med H5P:

  • Berika utbildningar i ett LMS, där H5P gör det enkelt att skapa och uppdatera attraktivt och interaktivt innehåll, inbäddat direkt på kurssidor.
  • Återanvända och dela interaktivt innehåll mellan plattformar, exempelvis för att tillgängliggöra del av webbaserad utbildning både i LMS och på intranät eller en extern webbsida.
  • Sänka tröskeln för att skapa interaktivt innehåll och webbaserat lärande, för många är H5P avsevärt lättare att komma igång med än ett mer traditionellt författarverktyg för e-learning.

Nyfiken på hur det fungerar, pröva vårt mini-quiz längst ned på sidan!

Webbinarium

Detta webbinarium genomfördes i november 2017. Nedan hittar du presentation samt inspelad version av webbinariet.

Presentation:

Inspelning:

Uppdatering: vid tillfället för webbinariet fanns inte färdigutvecklat stöd för att bädda in interaktivt H5P-innehåll direkt på kurssidor. Detta har nu, en vecka senare, utvecklats och är också kvalitetstestat av Xtractor. I dokumentet på denna länk beskrivs hur du gör för att skapa levande kurssidor genom att bädda in H5P-innehåll: H5P-direkt på kurssida i Totara

Mini-quiz om H5P