Tre smarta tips på hur du kan hålla hjärnan igång under semestern

Nu när semestertiderna är här längtar vi alla efter att få koppla ner och koppla av. Det är nu vi ska passa på att hänga i hängmattan, läsa bra böcker, träffa släkt och vänner och få en snygg bränna. Nu ska vi fånga dagen och tänka på absolut ingenting … eller? Tillhör du dem som gillar att hålla hjärnan igång även under semestern?

1, Vill du ligga i hängmattan och samtidigt minnesträna?
Företaget Regemente lanserade en app förra året som heter ”BrainFight”. Med den kan du testa och träna ditt minne och din koncentration och sedan tävla mot dina vänner. Om du övar under semestern så är du på topp när du är tillbaka i höst!
Läs mer och ladda ner: www.brainfight.se

2, Vill du flanera samtidigt som du lär dig nya saker?
Besök Stockholm och ta en stadsvandring på Söder. Antingen går du en vandring med en berättande guide eller tävlar mot dina kompisar i tipspromenad via mobilen.
Kolla in: www.stockholmstories.se/stadsvandring-i-stockholm/sodermalm/

3, Undrar du ibland varför du gillar en viss låt och inte en annan?
Musik hör sommaren till! Och musik och ljud hörs alltmer i utbildningar för att höja motivation och användarupplevelse. Men är du nyfiken på att höra hur du själv låter och varför, eller varför du gillar en viss typ av musik? Tom Tits Experiment har just nu en utställning som heter ”Music & Emotions”, där du också får chansen att skapa en egen låt.
Läs mer på: www.tomtit.se/

 

Tereza Kennedy

Manusförfattare och Pedagogisk rådgivare, Xtractor