Tio i topp – bloggposter om learning

Så här inför sluttampen på året har vi nu blickat tillbaka, räknat besökarna på vår blogg, och sammanställt 2016 års topplista över mest lästa bloggposter.

Precis som vår blogg så förmedlar topplistan en del av den bredd av kompetenser som finns inom Xtractors väggar, då ämnena berör allt från tekniktrender till skrivtips och kreativa pedagogiska metoder.

Här är 2016 års tio-i-topp:

10. Färre sömnlösa nätter med responsiv e-learning. Skriven 2014 när responsiv webbdesign var något helt nytt för e-learning. 2016 var året då denna teknik på allvar slog igenom i webbaserad utbildning, inte minst tack vare författarverktyget Adapt Builder.

9. Välja nytt LMS? Guide med de 5 viktigaste frågorna. Att välja rätt är aldrig lätt. Om du står inför att välja LMS så rekommenderar vi denna guide från Totara Learning.

8. Fem enkla tips för att skriva bättre. Konkreta och handfasta tips på hur du kan bli en bättre skribent, från en av Xtractors manusförfattare.

7. Det senaste inom e-learning – sax, tejp och papper (och stop-motion). Digitalt i all ära, ibland krävs fysiska material såsom tejp och papper. Ett av många exempel på den kreativa höjden i Xtractors produktioner.

6. Moodboard – 3 steg för bra kommunikation. I samband med produktion av webbaserade utbildningar behöver man ofta kommunicera “fluffiga idéer”. För att lyckas med det är moodboard ett bra tips, här får du en guide i 3 enkla steg.

5. Xtractor trendspanar om learning från London. I början av 2016 spanade vi om trender inom vår bransch, och mappade dessa enligt vårt egenskapade “snack-verkstads-index”. Så här långt står vi fast vid vår spaning…

4. Vad motiverar dig? Om du läst ända hit på denna lista tyder det på att du är nyfiken, och kanske – i likhet med Jeanette och många andra hos oss – drivs av viljan att lära dig mer.

3. En flygande start – så skapar du en bra introduktionsutbildning. Alla har vi en gång varit nya på jobbet. Hur skapar man en introduktion som tar till vara på våra nya medarbetares energi?

2. Se vår nya showreel. Numera smått missvisande titel, då just denna post skrevs 2013. Men innehåller exempel på olika kreativa tekniker, som med fördel kan användas för att lyfta en webbaserad utbildning.

1. Fyra tips för hur du hittar storytelling-historier till företaget. På första plats hittar vi vår bloggpost kring storytelling och hur man kan fånga intresset genom en bra historia. Mycket användbart i webbaserad utbildning – och förstås även i många andra sammanhang.

 

Avslutningsvis vill vi också passa på att förmedla en bloggpost som nyligen publicerades och därmed hamnade utanför topplistan. Detta i form av vår nyårshälsning med förhoppning om en framtid präglad av öppenhet: Ett öppet eller stängt 2017?

 

Gott nytt 2017!

Rickard Skiöld

Produktchef, Xtractor