Skomakarens barn eller leva som man lär?

Utbildning och kompetensutveckling är kärnan i Xtractors erbjudande. Xtractor fullkomligt älskar att utveckla människor och organisationer men ibland är det lätt att glömma bort sig själv och inte leva som man lär. Därför har Xtractor det senaste året gjort en rejäl kompetensutvecklingssatsning internt.

Vi vet att den vanligaste anledningen till att en medarbetare slutar på en arbetsplats är att de inte längre utvecklas. Det är inte ovanligt att medarbetare upplever att de får arbeta med samma arbetsuppgifter dag ut och dag in vilket kan leda till tristess och avsaknad av stimulans. Människan är ett vanedjur och det är därför lätt hänt att man stannar inom den trygga och behagliga komfortzonen. Problemet är dock att i denna zon sker ingen utveckling. Xtractor uppmanar och uppmuntrar därför ständigt medarbetarna att lämna komfortzonen och ge sig ut på okänd mark för att hela tiden utvecklas och lära sig nya saker.

Vi har bestämt oss för att ta vårt erbjudande till nästa nivå och då måste vi kompetensutveckla oss själva.
Under året har vi förkovrat oss inom en rad olika tekniker och områden. Några av dessa är:

  • Omfattande filmmanusutbildning för våra manusförfattare och filmproducenter i syfte att ta våra filmer till en ny och högre nivå.
  • För att kunna erbjuda ett mer varierat lärande och bättre användarupplevelse har vi utbildat våra Art Directors i tekniker såsom; Speed Drawing, Kinetic Typography, animationer samt nya författarverktyg. Exempel på några av dessa tekniker hittar du i vår showreel.
  • Våra pedagoger och manusförfattare har på djupet satt sig in i de nya pedagogiska möjligheter som Totara LMS ger i form av en levande lärplattform med socialt lärande.
  • Utbildat våra Key Account Managers i behovsanalysteknik för att bättre kunna hjälpa våra kunder att välja rätt lösning för varje situation.
  • Utbildat våra systemutvecklare och tekniker i GitHub för att effektivisera och på en högre nivå kvalitetssäkra versionshantering av vårt LMS.
  • Ekonomiavdelningen har genomgått en vidareutbildning i vårt affärssystem för att effektivisera rutiner, processer och metoder.
  • Förkovrat oss inom responsiv webbdesign för att kunna erbjuda moderna e-learnings som stödjer mobila enheter såsom smarta telefoner och surfplattor.

Utöver detta har stora delar av organisationen tagit del av MOOC:s (Massive Open Online Courses) inom Totara och Moodle, för att förkovra sig inom nästa generations LMS. Vi har också deltagit på internationella events med mängder att föreläsningar, workshops och utställningar såsom Learning Technologies och Learning & Skills i London, samt Moodles MOOT-konferens i Edinburgh.

Nu uppmanar jag även dig att lämna den trygga komfortzonen och våga dig ut på okänd mark. Och kom ihåg…

uggla
…never stop learning!

Niklas Harging

VD Xtractor