Se vår nya showreel!

Under de senaste åren på Xtractor har det hänt mycket. Användarupplevelse, kreativitet, kvalitet och förändring har varit några av ledorden. Vi är stolta över att ha kunnat leverera ett förhöjt upplevt värde till våra kunder. Vi har vid varje uppdrag ställt oss frågan: Hur kan vi förmedla budskap och information på ett mer motiverande sätt för vår målgrupp? Vi har drivit oss själva till att våga testa nya vägar och använt tekniker så som animation, stop motion, speeddrawing och inte minst film. Vi är glada över att vi nu kan visa några smakprov i vår nya showreel.

Nyfiken? Sätt på ljudet, klicka på play och enjoy!

Mer om teknikerna du ser i filmen

Syftet med de smakprov vi visar i vår showreel är att vi vill visa exempel på hur du kan berätta med hjälp av rörlig media. Teknikerna kan användas för att lätta upp tung fakta, för att fånga deltagarens intresse redan i en inledning eller för att levandegöra utbildningens grafik.

Animation

Animation kan vara allt mellan att skapa rörelse av befintliga foton och bilder, till att skapa någonting helt nytt med nyframtagna illustrationer. I ICAs miljöutbildning ville vi visualisera känslan av att deltagaren färdades mellan olika levande miljöer. Det resulterade i att vi arbetade fram flera bildcollage som vi sedan animerade.

Stop Motion

Denna nytänkande teknik är en serie fotografier som läggs samman till en film. Så smakprovet du ser i filmen med handen som för fram bilder består egentligen av flera bilder. För varje ny bild flyttas handen fram någon centimeter.

Speeddrawing

Här filmas en illustratör ovanifrån som tecknar en eller flera bilder. Under redigeringen läggs det på speakerljud och filmen ”speedas upp” och anpassas till speaker. Det här är en bra teknik om du vill få fram mycket information på kort tid, t ex hur aktiehandeln fungerar eller företagets historia.

Filmad föreläsning

Skulle inte du vilja se en intressant föreläsning och ha möjligheten att pausa eller repetera när du vill? Inspelning av en föreläsning sker oftast i studiomiljö framför en greenscreen. I redigeringen finns möjlighet att komplettera föreläsningen med animerade texter, skärmdumpar från presentationer och bakgrundsmiljöer.

Filmade scenarion

Film i utbildning är idag nästan standard. Filmade scenarion och guider gör din utbildning mer pedagogisk, autentisk och visuell. Genom att berätta via dramaturgisk film så väcker du känslor och fångar deltagarens uppmärksamhet. Självklart hjälper våra erfarna manusförfattare dig med storyboard och manus.

 360-graders panorama

Panorama som möjliggör “fri” navigering i 360 grader (du kan titta åt alla håll) är för många bekant via karttjänster och mäklares visningar av objekt. Inom e-learning så kompletteras denna teknik med interaktiva punkter, där användaren kan få ta del av övningar, tester, text, eller någon av de övriga tekniker som nämns ovan. 360-graders panorama lämpar sig förstås extra bra när den fysiska miljön är av betydelse.