Kreativa sessioner ger resultat till dig som kund

Brinner du, precis som vi, för att bana väg för nya idéer och genomtänkt design?

Jag vill gärna vara en drivande kraft som verkar för utveckling inom den utbildningsavdelning som jag arbetar på. Jag vill att vi ska tänka nytt, och undvika att stanna kvar i gamla mönster. Därför har vi på Xtractor startat något som vi kallar för “Kreativa Sessioner”. En sorts serie interna kreativa möten där vi bland annat tar inspiration från omvärlden och diskuterar nya kreativa metoder.

Allt syftar till att vi ska bli mer nytänkande och mer moderna i våra utbildningslösningar, men också till att vi ska utmana oss själva. Jag märker att det snabbt har gett resultat och att det syns i våra konceptförslag – och leveranser –  till våra kunder. Väldigt kul och givande.

Några idéer som kom fram vid vår senaste kreativa session var:

  • Stop Motion, en fotografiteknik vi kan använda för att lätta upp utbildningsinnehåll eller t ex förklara processer och flöden, exempel: stop motion från eBay på youtube.
  • Nu när vi har egen filmstudio kan vi göra fina introduktioner och delar i utbildningar som blandar grafik och film, som detta exempel från Barnkanalen på youtube.
  • Vi kan ta inspiration från infographics, som är en designstil som används flitigt för att förmedla fakta och budskap på bl a Pinterest, och använda som stil och ton i ett helt utbildningsprogram: infographics på Pinterest.

 

Tereza Kennedy

Manusförfattare och pedagogisk rådgivare, Xtractor