H5P – ett nytt grepp på interaktivt innehåll

När vi på Xtractor för cirka fyra år sen blev Totara-partner så tog vi också våra första steg in i världen med öppen källkod. Detta vid en tidpunkt då öppen källkod var något obekant för de flesta organisationers utbildningsverksamhet. Baserat på framgångarna med Totara LMS, har vi därefter också framgångsrikt introducerat (det öppen källkodsbaserade) författarverktyget Adapt Builder på den skandinaviska marknaden.

Nu har vi från Xtractor precis kommit hem från Tromsø, Norge. Där deltog vi i den historiskt första konferensen om H5P – en samling interaktiva moduler i HTML5-format, även det baserat på öppen källkod. Bland modulerna finns bland annat en av många efterlängtad lösning på att enkelt kunna skapa interaktiv video.

Och, vi ser redan nu att H5P kan vara en högst välkommen krydda i framgångsrika utbildningsprojekt. Inte minst tack vare att H5P stöds av flera ledande plattformar, såsom WordPress, Drupal, Moodle – och förstås Totara LMS.

Mer om våra intryck hittar du i denna gästblogg hos Totara.

Om du vill veta mer om H5P kan du besöka deras webbplats, eller kontakta oss för en dialog om hur H5P skulle kunna berika din lär-anrättning.

 

Rickard Skiöld

Produktchef, Xtractor