Expedition Tid – jakten på responsiv utbildning

Vi på Xtractor har precis levererat en responsiv utbildning som är producerad i Adapt till en av våra kunder, Petra Brask & Partners. Utbildningen handlar om jakten på mer tid och energi, och vad vi kan göra i vår vardag för att hitta fler luckor. Utbildningen består av fyra olika delar ”Beslutsfattande”, ”Planering”, ”Struktur” och ”Team Effektivitet” och är en bred utbildning som ser över olika aspekter som ska hjälpa oss att bli mer personligt effektiva. Den tar upp allt ifrån mer mentala tankesätt, till praktiska inställningar i Outlook.

I utbildningen har vi bland annat arbetat med en persona ”Charlie” som vi har byggt en berättelse kring. Charlie befinner sig mitt i vardagsdjungeln och pusslar ständigt mellan att räcka till både hemma för familjen och i sin roll som chef på arbetsplatsen. Det var inte svårt att skriva manus till filmerna tillsammans med Petra, då vi själva och många omkring oss för den delen, känner igen oss i Charlies liv och utmaningar. Problemlösningar i projekt blandas med hämtning på förskolan och andra vardagsmåsten samtidigt som vi överöses med mail, planeringssvårigheter, oreda, förväntningar och massinformation som attackerar oss på alla fronter.

expedition-tid

Klicka på bilden eller här för att ta del av ett smakprov från utbildningen.

Att utbildningen är responsiv och är tänkt att kunna nås närsomhelst och hursomhelst kanske kan tyckas motsäga essensen i syftet med utbildningen – du ska ju få en enklare vardag med bättre struktur, planering och fler luckor. Ska jag då känna att jag måste göra en utbildning på mobilen hemma i soffan också? Men det är just det som är fördelen med responsiv utbildning. Innehållet anpassas och optimeras till målgruppen, var du än är och vilken enhet du än använder finns utbildningen tillgänglig. Innehållet som hjälper Charlie i vardagen finns där när hon tycker att det finns tid över att genomföra de delar som är relevanta just här och nu. Och oavsett vilken enhet hon använder så får hon en optimerad användarupplevelse, då innehållet upplevs som enkelt, intressant och roligt att ta till sig.

Att arbeta med responsiv utbildning handlar precis om det här – att nå ända fram – till Charlie och alla andra målgrupper. Det handlar om att underlätta kompetensutveckling i vardagen och lyckas få den effekt som är nödvändig. Lyckas vi med det så blir utbildningen garanterat framgångsrik – både för målgruppen och för den som står bakom utbildningssatsningen. Som Petra Brask berättade för oss:

”Deltagare som har gått den här utbildningen har kommit fram, gett mig en kram och tackat för den hjälp de har fått. Flera har sagt att det är den bästa utbildningen de har gått”.

Tereza Kennedy

Senior manusförfattare och pedagogisk rådgivare, Xtractor

Veta mer?

Besök gärna Petra Brasks blogg: http://petrabraskblogg.se/