Ex-jobb om Handelsbankens Kompetensmatris

Lena Strand har skrivit ett examensarbete om Handelsbankens kompetensmatris som företaget har utvecklat tillsammans med Xtractor. Examensarbetet avslutar Lenas två år långa utbildning Pedagogik i nya medier på Medieinstitutet.

Syftet med Handelsbankens kompetensmatris är att nyanställda medarbetare ska använda verktyget som en del av sin introduktionsutbildning, genom att skatta och testa sin kompetens inom åtta centrala kompetensområden. Lena har undersökt utvecklingsmöjligheter för matrisen utifrån litteratur, intervjuer och egna reflektioner. Uppsatsen är intressant läsning för alla som är intresserade av kompetensanalyser och testtillverkning.

Lena Strand är anställd som manusförfattare på Xtractor sedan ett par månader tillbaka, och har lång erfarenhet av att arbeta i en utbildningsverksamhet. I sju år arbetade hon som utbildningsledare på Länsförsäkringar AB, där hon bland annat utvecklade diplomutbildningar och interaktiva tester inom sakförsäkringar. Parallellt läste Lena också en fil.kand. i yrkespedagogik.

Här kan du ladda ned Lena Strands uppsats i pdf-format: Handelsbankens_kompetensmatris