Webbinarium: Kuraterat innehåll för kontinuerligt lärande

Det är knappast någon nyhet att vårt arbetsliv är under förändring. Inte heller att vi behöver hitta nya vägar för att ständigt hålla våra kunskaper och förmågor uppdaterade. För att möjliggöra detta och stödja ett kontinuerligt lärande så är “curated content” (kuraterat innehåll*) en lösning.

I juni 2020 genomförde vi ihop med vår nya partner Anders Pink ett webbinarium med rubriken:

“Continuous Learning and Content Curation: What it means, why it matters, how to make it happen in your learning platform”.

Syftet med webbinariet var att ge en introduktion till kuraterat innehåll och dess möjligheter, praktiska tips och verktyg för att underlätta kuratering – samt presentera hur det kan stödjas sömlöst i en lärplattform såsom Totara Learn.

Nedan hittar du en inspelad version av webbinariet.

Om du vill veta mer om möjligheterna med kuraterat innehåll och verktyget Anders Pink, hör gärna av dig till oss.


*Begreppet ”kuraterat innehåll” är fortfarande nytt på svenska, och kallas ibland ”kurerat” eller ”curerat” innehåll. Däremot är det mer etablerat i samband med museum och utställningar, där en ”kurator” ansvarar för att göra ett urval, sammanställa och skapa ett sammanhang kring exempelvis en konstnärs verk. 

På motsvarande sätt hanterar kuratering av innehåll om att söka upp och välja ut innehåll, sätta det i ett sammanhang samt dela det med relevanta målgrupper.