Om oss

Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar till företag och organisationer. Som del av Semcon-gruppen är vi en ledande aktör inom detta område i Sverige. Vi har all kompetens samlad inom våra väggar: våra pedagogiska rådgivare, manusförfattare, art directors, utvecklare och projektledare ser till att utbildningsinsatserna når upp till målet.

Textalternativ

Vi på Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningar riktade till stora målgrupper.

Med våra 40 medarbetare har vi all kompetens du behöver inhouse: pedagogik, rådgivning, film, kreativitet, systemutveckling, verktyg och teknik. Det gör att vi kan stödja dig genom hela processen i att skapa och upprätthålla och mäta en framgångsrik kompetensförsörjning.

Digital utbildning är ett kostnadseffektivt sätt när du vill utbilda stora målgrupper. Det kostar lika mycket att utbilda 20 som 20 000 deltagare. Det sparar tid och är miljövänligt och samma budskap når alla.

Vi utgår från ditt affärsmål och dina utbildningsbehov när vi definierar vilka effekter du vill nå eller vilka beteenden du vill förändra.

Lösningen kan resultera i antingen en enskild digital utbildning eller ett helt program som består av flera olika läraktiviteter samlat i en komplett lärportal. Med vårt nya responsiva författarverktyg Adapt kan du skapa digitala utbildningar som är stilrena och visuellt engagerande, med framtidssäkrad teknik.

Ett Learning Management System – LMS – är en webbaserad lärportal som ger dina medarbetare tillgång till en eller flera digitala utbildningar. LMS:et är dessutom ett verktyg som du kan använda för att kontrollera och mäta din utbildningssatsning.

Vi hjälper dig hela vägen från idéstadie med definition av effektmål, leverans av utbildning till uppföljning och analys av måluppfyllelse.

Så kort sagt, vi på Xtractor är redo att koka ihop och leverera den bästa utbildningslösningen för dig!

Om Xtractor

På Xtractor tror vi på att dela med oss. Våra systemprodukter är baserade på öppen källkod, vi delar gärna med oss av vår kunskap och våra erfarenheter via seminarier, webbinarier, bloggar, tryckta böcker och sociala medier.

Xtractor har under flera år i rad (2016 till 2020) utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work. Vårt kontor ligger på Lilla Essingen i Stockholm, där vi är drygt 40 medarbetare. Vi jobbar förstås också nära våra kollegor inom learning på andra Semcon-kontor, inte minst i Göteborg.

Xtractor och Semcon

Från och med mars 2020 är Xtractor en del av Semcon-gruppen. Semcon är ett internationellt teknikföretag som utvecklar produkter baserat på mänskliga behov och beteenden. Genom att alltid utgå från slutanvändaren stärks kundernas konkurrenskraft, eftersom den som vet mest om användarens behov skapar bäst produkter och tydligast nytta för människor. Semcon samarbetar främst med företag inom branscherna fordon, industri, energi och life science. Med över 2 000 specialiserade medarbetare finns förmåga att ta hand om hela produktutvecklingscykeln. Från strategi och teknikutveckling till design och produktinformation.

Semcon grundades 1980 i Sverige och har kontor på fler än 30 platser i sju olika länder. Läs mer på semcon.com.

Som en del av Semcon följer vi Semcons koncernöverskridande regelerfterlevnadsprogram, där Semcons uppförandekod och Semcons visselblåsarpolicy utgör två viktiga delar.

Textalternativ

Harry han vill leka hela tiden. Han är så härlig, och glad med det lilla han får. Att vara ute och gå med honom och låta honom springa fritt, det är det bästa han vet. Och att leka lite. Gör jag lite så får jag så mycket tillbaka.

Jag tycker om att vara ute i naturen, jag tycker om att träna. Jag tycker att spela spel är härligt. Med barnen. Sällskapsspel. Jag tycker om att testa olika saker, olika vägar att genomföra, få resultat.

Det är ju ändå kreativt att vara LMS – konsult, hitta lösningar och visa vägar för kunden hur de kan nå sina önskemål. Jag tycker att det är mest givande att man känner att man skapar värde både för kunden och för sig själv och utvecklas i den roll man har, varje dag. Det är kul.

Textalternativ

Att måla är som att sjunka in i en annan värld. Och att måla med olja är verkligen fantastiskt. Det tar lång tid att torka och man kan jobba med färgövergångar njutbart länge. Till varje tavla så brukar jag utmana mig genom att göra något nytt. Läskigt men pirrande. Starka färger och karaktärer, som på mitt jobb.

Jag älskar verkligen mitt jobb, och mina kollegor de inspirerar mig varje dag och jag vill också ge förutsättningar för att de ska utvecklas. Det ska vara roligt på jobbet! Och att dela kunskap och vara transparent, det visar sig ju faktiskt vara en framgångsfaktor.

På jobbet är jag projektledare och pedagogisk rådgivare med stort intresse för att stärka kundens varumärke. Företag behöver planera all sin marknadsföring och kommunikation, även när det gäller utbildning.

Att känna att man jobbar ihop som ett team till ett lyckat resultat, då säger jag bara: Hurra för en bred färgpalett!

Några av våra kunder

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN / NCC / STOCKHOLMS STAD /  3 / SKATTEVERKET / KIA / SANDVIK / ADDA / VÄSTERÅS STAD / MAX BURGERS / SOCIALSTYRELSEN / FÖRSÄKRINGSKASSAN / TELE2 / 3 / FILMSTADEN / LINKÖPINGS KOMMUN / NILSON GROUP / ARBETSFÖRMEDLINGEN / MTR / LIVSMEDELSVERKET / CAMBIO / HUDDINGE KOMMUN / ACTIC / SCOUTERNA / SJÖFARTSVERKET / BIOMETRIA / ACADEMEDIA

Vi vill inte skryta …

… men vi passar på att göra det ändå. Litegrann.

Vi har bland annat vunnit åtskilliga priser för våra e-learningproduktioner vid Swedish Learning Awards, har prisats av Totara för årets bästa Totaraprojekt och har flertalet gånger utsetts till gasellföretag och årets superföretag av Dagens industri respektive Veckans Affärer. Vi finns också på Great Place To Works topplista över Sveriges bästa arbetsplatser.

Självklart har vi högsta kreditvärdighet hos UC, Bisnode och Soliditet. Och vi är dessutom Platinum Partner till Totara – vilket betyder att vi har uppnått den högsta partnernivån.

Surfplatta och mobil med Swedish Learning Awards och Totara