Xtractor väljer att aktivt stödja H5P – går med i H5P Supporter Network

Xtractor har valt att aktivt stödja den fortsatta utvecklingen av öppen-källkodsverktyget H5P. Detta genom att gå med i det nyligen lanserade supportprogrammet H5P Supporter Network.

Logotyp: H5P Supporter

Tack vare verktyget H5P har miljontals användare runtom i världen fått ta del av engagerande interaktivt innehåll. I Sverige har Xtractor varit en drivande kraft i att sprida H5P, genom att utan extra kostnad tillhandahålla verktyget integrerat direkt i lärplattformen Totara Learn.

På detta sätt har Xtractors kunder själva kunnat skapa en rik flora av interaktiva läraktiviteter via H5P:s 30-tal olika innehållstyper. Dessa används för att ersätta mer “traditionell e-learning” med H5P:s interaktiva presentationer och interaktiv video, men även för tillämpningar i form av spelifiering (gamification) och mikrolärande. Ta gärna del av några interaktiva exempel här.

För Xtractor startade H5P-resan hösten 2017. Vi deltog då på H5P:s första användarkonferens i Tromsø. Långt norr om polcirkeln, bland höga berg och djupa fjordar, insåg vi kraften i detta nya verktyg. Inte minst gällde det hur pass enkelt det nu blivit även för “icke-proffs” att skapa engagerande och motiverande interaktivt innehåll.

Rickard, Johanna och Martin från Xtractor, på bergstopp i Tromsö.

Sedan dess har H5P fortsätt att utvecklas och etableras som ett globalt fenomen inom digitalt lärande. Nya innehållstyper har tillkommit, som bland annat möjliggör branching och interaktiva 360-panorama-upplevelser. H5P var också tidigt ute med att ta tillgänglighet på allvar, ett löpande arbete som fortsatt de senaste åren och har gjort H5P till ett av de ledande verktygen även inom detta område.

Hos Xtractor har vi, utöver att tillhandahålla H5P till våra kunder, även bidragit genom att utveckla en närmare integration till Totara Learn. Tack vare detta kan H5P-innehåll nu enkelt skapas och interageras med direkt på en kurssida i Totara. Vi har även bistått i att översätta en stor del av H5P till svenska.

När vi nu fick möjligheten att stötta den fortsatta utvecklingen av detta öppen-källkodsverktyg även finansiellt, i form av ”H5P Supporter”, så var detta en självklarhet för oss på Xtractor. Som del av detta nätverk kommer vi också kunna vara med och påverka H5P:s roadmap.

Till sist, oavsett om du redan är bekant med H5P eller ej, så rekommenderar vi varmt att du dyker upp på Xtractors kundforum, 11 mars 2020. På vår gästtalarlista har vi där med Svein-Tore Griff-With, grundare av H5P. Han kommer att tala kring H5P, deras vision och framtiden för interaktivt innehåll. Läs mer och anmäl dig här.