Xtractor rustar för tillväxt – Mathias Söderström ny delägare

2016-12-21, Solna, Sverige

Mathias Söderström köper drygt 22 % av aktierna i Xtractor och föreslås väljas som ny styrelseledamot vid årsstämman 11 januari 2017.

Mathias Söderström har lång erfarenhet från både digital- och lärarledd utbildning inom finansbranschen. Mathias har bland annat år 2000 grundat det framgångsrika utbildningsföretaget Finanskompetens där han också arbetat som vd och sedan år 2012 i rollen som styrelseordförande.

Mathias är sedan ett antal år även engagerad delägare i ett antal olika företag där han bidrar med sin kompetens och i vissa fall även som styrelsemedlem.

”Xtractor har haft en fantastisk utveckling de senaste åren med god tillväxt och stabil lönsamhet. När vi nu beslutat att växla upp ännu en nivå känns det helt rätt att förstärka styrelsen och få del av Mathias Söderströms erfarenheter och kunskap”, säger Leif Johansson, Styrelseordförande på Xtractor.

”Xtractor är ett fint och välskött företag med ett spännande utbud av produkter och lösningar som efterfrågas av en stor och växande marknad. Då jag är lärare i botten och verkligen brinner för lärande ser jag fram emot att hjälpa till att vässa erbjudandet ytterligare”, säger Mathias Söderström.

”Mathias har en gedigen erfarenhet av att driva framgångsrika företag och har en stor kunskap av vår bransch. Både som leverantör och beställare. Jag ser fram mot att bygga ett ännu starkare företag tillsammans med honom”, säger Niklas Harging, vd på Xtractor.

 

Om Xtractor

Xtractor är sedan starten 1997 en av Sveriges ledande leverantörer inom skräddarsytt lärande och kompetensutveckling. Som helhetsleverantör har Xtractor all kompetens samlad under ett tak; pedagogiska rådgivare, manusförfattare, art directors, programmerare, projektledare och support ser till att utbildningsinsatserna når sina mål.

Lösningarna består dels av skräddarsydd utbildning i form av webbaserat (e-learning) och varierat lärande (blended learning), dels av IT-stöd i form av LMS (Learning Management System) för en effektiv hantering av detsamma. Bland Xtractors kunder återfinns ett 60-tal av landets största företag och organisationer, som till exempel Skanska, NCC, ICA, Scandic, Västerås stad, KIA, Max Hamburgerrestauranger och Handelsbanken.

 

För mer information, kontakta

Niklas Harging VD, Xtractor Interactive AB
Tel: 076-536 48 01
E-post: niklas.harging@xtractor.se

Leif Johansson Styrelseordförande, Xtractor Interactive AB
Tel: 070-727 51 00
E-post: ljo@ostnaes.se

Mathias Söderström
Tel: 070-532 20 00
E-post: mathias@finanskompetens.se

 

Pressrelease i pdf-format