Xtractor går ihop med Semcon – tar tätposition inom digital utbildning

Den som följt Xtractor den senaste tiden har säkert noterat att mycket händer och är på gång. Alldeles nyss blev vi utsedda till “Global Partner of the Year” av Totara Learning Solutions, samt fick även utmärkelse för bästa projekt inom offentlig sektor tillsammans med vår kund Jordbruksverket. Läs gärna mer om dessa utmärkelser här.

På Xtractors kundforum, som går av stapeln just idag, introduceras en hel svit av spännande nyheter som kommer rullas ut under 2020. Detta rör allt från helt ny version av LMS:et Totara Learn med tillhörande mobilapp, till nya plattformar i form av kompetensplattform, LXP (Learning Experience Platform) och LRS (Learning Record Store).

Inte nog med det – nu tar Xtractor också en tydlig tätposition som ledande leverantör av lösningar för digital utbildning i Sverige. Detta genom samgående med Semcon som den 10:e mars 2020 förvärvat Xtractor i sin helhet.

Logotyp: Xtractor - Part of the Semcon Group.

Om Semcon

Semcon är ett internationellt teknikföretag som utvecklar produkter baserat på mänskliga behov och beteenden. Semcon samarbetar främst med företag inom branscherna fordon, industri, energi och life science och har över 2 200 specialiserade medarbetare. Semcons utbildningsverksamhet innefattas i affärsområdet Produktinformation, där omkring 750 personer arbetar. Specifikt inom utbildning finns idag 18 medarbetare hos Semcon. Företaget grundades 1980 i Sverige och har kontor på fler än 30 platser i åtta olika länder. Huvudkontoret finns i Göteborg.

För dig som är kund till Xtractor

I och med samgåendet så kommer du som Xtractor-kund alltså kunna dra nytta av en leverantör och partner med avsevärt större resurser. Inte minst gäller detta tillgång till teknisk spjutspetskompetens, vilket vi ser kommer efterfrågas i allt högre grad i takt med att digital utbildning tar nya kliv in i en värld präglad av data-analys, AR/VR och AI. Vi vet också att många kunder kommer att uppskatta nya möjligheter till geografisk närhet, såväl runtom i Sverige som internationellt.

Nedan finns svar på några frågor som du kanske ställer dig. Du hittar också mer information i dagens pressmeddelande från Semcon (pdf).

Xtractors vision har sedan länge handlat om att bli Sveriges främsta expert på utbildning av stora målgrupper, och att därigenom utveckla människor och organisationer. Tillsammans med våra nya Semcon-vänner är vi nu mer övertygade än någonsin om att kunna förverkliga detta!

Med vänliga hälsningar,

Niklas Harging
VD Xtractor Interactive AB

Frågor och svar

Hur påverkas jag som kund till Xtractor?
På kort sikt – inte alls, utöver att Xtractor som sagt får tillgång till mer resurser och nya kompetenser. Över tid kommer också Xtractors varumärke och organisation att integreras närmare med Semcons. Ett första steg är att Xtractors logotyp förändras till att innehålla “Part of the Semcon Group”, som du kan se på bilden ovan.

Påverkas Xtractors erbjudande?
Alla de produkter och tjänster som Xtractor idag tillhandahåller kommer fortsätta erbjudas. Däremot finns det förstås nu nya möjligheter till ett än mer utvecklat erbjudande framöver.

Påverkas mina kontaktvägar till Xtractor?
Nej, du når både vår support och andra kontakter såsom säljare, projektledare och förvaltare på precis samma sätt som tidigare.

Påverkas vårt avtal med Xtractor?
Nej, alla åtaganden och förpliktelser som Xtractor har idag kommer fortsätta gälla i enlighet med avtal.

Finns det några planer på att skära ned på Xtractors eller Semcons utbildningsverksamhet?
Nej, tvärtom så är ambitionen att som Sveriges största leverantör inom digital utbildningsverksamhet fortsätta växa, både i Sverige och internationellt.

Om du har annan fråga eller fundering, tveka inte att höra av dig till mig, niklas.harging@xtractor.se.