Webbinarium: lär dig H5P – verktyget för snabb produktion av attraktivt och tillgängligt innehåll

På torsdag den 2:a april håller Xtractor ett webbinarium som syftar till att ge en introduktion till författarverktyget H5P. Under 45 minuter kommer du få lära dig grunderna i detta verktyg och få handfasta tips om hur du kommer igång med att skapa attraktivt, interaktivt och tillgängligt innehåll.

Logotyp: H5P.

H5P innehåller en stor mängd olika interaktiva innehållstyper, där en stor mängd lämpar sig väl för olika former av mikro-lärande. Du kan också enkelt skapa lite mer omfattande interaktiv utbildning, exempelvis i form av interaktiv video, virtuella 360-panorman och scenario-baserat lärande. Under webbinariet kommer vi inte hinna gå igenom alla olika innehållstyper, men du kommer att bli bekant med grunderna och på egen hand därefter kunna utforska de olika möjligheterna. Det kommer förstås också finnas möjligheter att ställa frågor kring H5P.

H5P finns inbyggt i Xtractors leveranser av Totara Learn, men för dig som inte har Totara så finns det även andra möjligheter för att nyttja H5P, också i olika CMS och LMS.

Webbinarium: intro till H5P

Detta webbinarium har redan ägt rum. Nedan hittar du presentation samt inspelning.

Presentation:

Inspelning:


Quiz

Nedan är ett mini-exempel på en av H5P:s innehållstyper, i form av “Single Choice Set”, testa dina kunskaper på dessa tre frågor: