Totara LMS blir Totara Learn. Och 150 andra nyheter.

Totara har precis släppt sin 10:e större release av sitt LMS, döpt till Totara Learn 10. I denna versionsuppgradering finns över 150 förbättringar som förhöjer användarupplevelsen för såväl deltagare som chefer och administratörer.

De många förbättringarna består både av synliga förändringar och saker som optimerats mer under ytan. Bland våra favoritnyheter återfinns:

  • Guidade användarturer – som kan användas för att guida helt nya användare, eller användare som får tillgång till ny funktionalitet. Användarturerna kan skapas och hanteras av administratörer och göras tillgängliga för olika typer av roller i olika sammanhang
  • Papperskorgsfunktion – att av misstag råka radera något kan hända den bäste. Nu slipper man i dessa fall återställa från backupkopior, utan kan helt enkelt bara återvinna en aktivitet eller kurs från papperskorgen.
  • Redigering av genomförandeposter – nu även på aktivitets- och kursnivå. Efterfrågat av administratörer som av olika anledningar har behov av att enkelt kunna överskrida systemets sanning med undantag från verkligheten.
  • Självutvärdering i 360° Feedback – för att göra en komplett utvärderingsrunda kan man nu låta medarbetaren utvärdera sig själv, som komplement till feedback från kollegor och chefer.
  • Förfinad logik i framstegsindikatorer – som nu berättar mer om vad som är gjort och vad som återstår.
  • Ny typ av block för utvalda länkar – där särskilt prioriterade utbildningar och annat innehåll nu kan göras mer synligt och visuellt tilltalande från översiktssidor (dashboards).

Webbinarium om Totara Learn 10

Nedan är presentation och inspelning från Xtractors webbinarium om nyheter i Totara Learn 10, som gick av stapeln i oktober 2017.

Presentation:

Inspelning:

 

Veta mer?

Om du vill veta mer om  Totara Learn, boka gärna tid för en demo.