Stefan Hallberg årets företagare i Solna

Xtractors VD, Stefan Hallberg, har utsetts till årets företagare i Solna 2008. Bakom utmärkelsen står Handelskammaren, Företagarna och Solna stad som vill premiera entreprenörer som de menar är goda förebilder, uppvisar nytänkande och får sina företag att växa uthålligt.

Den 20 november tog Stefan Hallberg, vd för Xtractor, emot utmärkelsen Årets företagare i Solna av Solnas borgmästare Lars-Erik Salminen.

– Vi är naturligtvis oerhört glada över att ha en sådan framgångsrik entreprenör som Stefan Hallberg här hos oss i Solna, sa Lars-Erik Salminen vid prisutdelningen. Han har bidragit till att skapa en helt ny marknad. Med sina interaktiva utbildningar har han dessutom hittat ett sätt att spara på miljön.

– Utmärkelsen tillfaller alla medarbetare på Xtractor. Det är vi tillsammans som gör företaget, säger en glad Stefan Hallberg efter prisutdelningen. Det är roligt att få erkännande för det som vi tror och arbetar för.

Juryns motivering för årets val av Stefan Hallberg lyder:

“Årets företagare, Stefan Hallberg från Xtractor Interactive AB, har under flera år visat stor entreprenörsanda och prövat nya idéer för att utveckla sitt företag som under flera år har haft kraftig tillväxt och 2008 växte med över 900 procent.

Genom innovativa tekniska lösningar och ett framgångsrikt koncept för utbildningar har företaget erbjudit sina kunder unika lösningar som delvis skapat en ny marknad. Tack vare gott entreprenörskap har bolaget lyft sig och etablerat sig som den ledande aktören av interaktiv utbildning i Sverige.

Xtractors interaktiva utbildningar bidrar även till att reducera klimatpåverkan genom ett minskat behov av resande för företagsutbildningar. Xtractors lösningar gör att företagen sparar på både miljön, tid och pengar när personalen ska utbildas.

Stefan Hallberg har visat på en stark visionär förmåga och väl genomförd marknadsanalys genom att skapa en ny marknad, ligga före konkurrenterna och bidra till ett mer hållbart samhälle. Möjligheterna för ytterligare expansion i Sverige och utomlands är mycket goda.

Det är med glädje och stolthet som Stefan Hallberg utses till Årets företagare 2008. Vi önskar honom all lycka och framgång i sitt fortsatta entreprenörskap.”