LIF väljer film för att sprida kunskap om läkemedel

LIF – de forskande läkemedelsföretagen har nyligen lanserat en serie utbildningsfilmer, producerade av Xtractor. Filmserien heter ”Kort om läkemedel” och består av 18 filmer som är mellan 2 och 20 minuter långa.

Filmerna har gjorts för att på ett lättillgängligt sätt svara på frågor om läkemedel, hur läkemedel tas fram och vad som är viktigt att tänka på när man använder läkemedel.

Föreläsarna är alla experter inom sina respektive områden och kommer från myndigheter, universitet , sjukvård samt från LIFs medlemsföretag.

Ann Maliniak, ansvarig för utbildningar på LIF, är mycket nöjd med projektet:
– Tidigare skedde vår utbildningsinsats till handikapprörelsen genom föreläsare på turné. Detta var mycket uppskattat, men också oerhört resurskrävande. Att vi valde att göra korta filmer istället berodde främst på att vi ville göra vår utbildning betydligt mer tillgänglig, även för den breda allmänheten samt pensionärer och skolor.

– Filmerna är tillgängliga för alla via www.lif.se, och kan användas för många syften. De kan ge fördjupad sakkunskap inom ett visst område, användas inom undervisning, som en del av introduktion till nyanställda, eller som underlag för diskussion vid matbordet, berättar Ann Maliniak.

Även om det ännu bara gått några dagar sedan filmerna lanserades så är responsen redan mycket positiv.

– Vi har fått mängder av kommentarer om bredden av information som filmerna omfattar, hur proffsiga filmerna är och att man gärna vill sprida dem vidare, avslutar Anna Maliniak.

Mer om LIF och filmserien:

  • Alla filmer i serien “Kort om läkemedel” hittar du här
  • Här nedan kan du se cirka två minuter lång Introduktionsfilm