Idag är informationssäkerhet en viktig fråga för alla organisationer. I takt med digitaliseringens framfart ökar risken för både säkerhetsintrång och negativa konsekvenser när informationssäkerheten brister. Men om alla medarbetare har kunskap om vad de ska – och inte ska – göra minskar förstås hoten betydligt. Det är här Xtractors informationssäkerhetskurs kommer in i bilden.

Xtractors webbaserade kurs (e-learning) är utformad för att nå ut till alla medarbetare, oavsett bransch och oavsett förkunskaper. Vi vet att många medarbetare upplever informationssäkerhet som något nödvändigt ont. Och att de flesta kurser som finns inom detta område ofta är fantasilösa och pekpinne-aktiga.

I Xtractors infosäk-kurs har vi därför lagt möda på att engagera och inspirera. Vi har ett lättsamt anslag, både i angreppssätt, språk och grafik. Exempelvis inleds kursen med ett kort, veckotidningsinspirerat, personlighetstest. Och därefter får man med glimten i ögat ta del av kursen i fyra olika personlighetstypers perspektiv: Försiktige Fredriks, Lata Leilas, Välvillige Viktors och Impulsiva Irmas.

Kapitelindelning utifrån fyra olika personlighetstyper: Försiktige Fredrik, Lata Leila, Välvillige Viktor och Impulsiva Irma.

Här hittar du mer information om infosäk-kursen.

Välkommen på seminarium

Den 3 april är du varmt välkommen till vårt frukostseminarium. På seminariet kommer du att få ta del av mer information om denna kurs och få träffa vår ämnesexpert inom informationssäkerhet, Maria Wellmert. Du kommer även att få information om andra färdiga webbaserade kurser som ingår i Xtractors kursskafferi – inom ämnen som digitalisering, GDPR och mångfald och inkludering.

Seminariet är kostnadsfritt. Har du frågor, hör av dig på hej@xtractor.se