Frukostseminarium: Blås liv i din gamla e-learning med Adapt

Detta frukostseminarium har redan ägt rum, anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att få information om kommande seminarier och webbinarier.

Tack för festen, Flash

För alla oss som arbetar med webbaserad utbildning har tekniken Flash närmast varit synonym med e-learning. Den har hjälpt oss utföra stordåd med sina eminenta möjligheter till interaktion och ”multimedia”.

Men, nu är festen slut. Slutet började på allvar när iPad lanserades, och Apple berättade att iPad, i likhet med iPhone, aldrig skulle stödja Flash. Säkerhetsrisker och prestandaproblem har gjort att Flash alltmer stängs ute även från datorn. I webbläsare som Chrome, Firefox och Safari är Flash nu inte längre standard, utan användaren måste själv aktivera denna plugin på varje webbplats som kräver Flash. Och snart kan stödet för Flash vara helt borta.

Den utmaning som många av oss nu står inför är hur vi ska hantera all den utbildning som kräver denna föråldrade teknik, som riskerar att begränsa eller helt stänga ute dina deltagare.

Nya möjligheter

I alla utmaningar finns förstås också möjligheter. När vi skiftar från daterad till modern teknik kan vi passa på att lyfta användarupplevelsen, öka tillgängligheten på alla plattformar och framtidssäkra vår utbildning. Och, att renovera en befintlig e-learning är trots allt betydligt mer kostnadseffektivt än att skapa en ny utbildning från grunden.

På Xtractors frukostseminarium den 5 april 2017 gick vi igenom:

  • Hur Xtractor kan stödja dig i din organisations process för att inventerera, prioritera och revitalisera era utbildningar
  • Vi visade exempel från verkligheten i form av hur Max Hamburgerrestauranger blåst nytt liv i gammal e-learning
  • Vi visade hur Adapt Builder kan hjälpa dig att själv skapa och löpande uppdatera dina webbaserade utbildningar

Presentationen från seminariet finns nedan. Läs gärna mer om Adapt från Xtractor här.

 

Vännerna på Xtractor