Efterlängtade nyheter i Adapt Builder

Sent i höstas lanserade Xtractor författarverktyget Adapt Builder i Sverige.

På de få månader som gått har mycket hänt. Organisationer i alla storlekar – från frilansare till multinationella företag och myndigheter – har redan valt Adapt som sitt författarverktyg. Och många kunder som beställer skräddarsydd e-learning från Xtractor väljer till Adapt Builder, för att själva enkelt kunna hålla utbildningen uppdaterad eller göra egna versioner.

Själva författarverktyget fortsätter också utvecklas. Vid lanseringen var flerspråksstöd något som många hade önskemål om. Detta är något som nu finns i Adapt. En annan efterfrågad funktion som nu stöds i Adapt är storyboard-export, där allt textinnehåll kan exporteras till word-format.

Andra nyheter i Adapt Builder den senaste tiden rör:

  • Förbättrat stöd för att dela kurser mellan författare, där du kan bestämma vilka specifika användare som får redigera, kopiera och förhandsgranska din kurs
  • Tillägget ”om oss” låter dig lägga till en sektion som resurs i kursen, där du kan ha information om ditt företag, dig som författare och länkar till sociala media
  • Förbättrad färgväljare låter dig välja bland fler färgnyanser
  • Din logga kan nu fungera som hem-knapp, vilket är något som många användare känner igen från webbsidor
  • I tillägg till typsnitt i form av Google fonts, så stöds nu även Words standardtypsnitt

Och utvecklingen av Adapt Builder fortsätter. Ett område som ligger i roadmap är fortsatt arbete på tillgänglighet (där Adapt redan stödjer WAI AA). Ett annat område rör stöd för att skapa engagemang och motivation genom gamification-logik. 

Ännu inte bekant med Adapt?