Annelie Friman ny affärsområdeschef

Annelie Friman efterträder i augusti Jeanette Bergvall som ny Affärsområdeschef System på Xtractor.

Porträtt av Annelie Friman

Annelie som är civilekonom har även studerat vid Kungliga tekniska högskolan, läst media och kommunikationsvetenskap och studerat på Konstfack.

Hon har en lång erfarenhet av IT branschen och började sin bana som Executive Assistant CIO på TNT. Annelie befordrades ett antal gånger och innehade roller som HR-assistent, projektledare, produktägare och IT Controller.

TNT förvärvades under hennes tid av Geodis Wilson vilket innebar en hel del resor då hon arbetade mycket med sina kollegor i främst Paris och Amsterdam.

Annelie har också arbetat på IT-företaget Knowit samt deras digitala byrå Knowit Experience där hon bl.a. var projektledare och Affärsområdeschef.

Inom hennes affärsområde arbetade bland annat systemutvecklare (back- och frontend), arkitekter, UX-designers, Art Directors samt projekt- och förvaltningsledare.

Annelie har också drivit ett stort digitaliseringsprojekt på Danderyds kommun som bl.a. handlade om att implementera Office365 i kommunen.

I sin senaste roll arbetade Annelie som affärsutvecklingsansvarig på Swedavia där hon främst arbetat med digitalisering, innovation och transformation av Swedavias sätt att göra affärer.