KURS OM HÅLLBARHET

Tre illustrerade karaktärer: en skäggig man i grön tröja, en kvinna med svart, vågigt hår och en gråhårig man med glasögon.

Hållbarhet är ett högaktuellt ämne som alla måste förhålla sig till – både företag, myndigheter och vi själva som privatpersoner. Det är sannolikt att alla organisationer inom en snar framtid kommer att behöva ta större ansvar för att bidra till ett hållbart samhälle. Och 90 procent av de svenska konsumenterna tycker att det är viktigt att företagen minskar sin klimatpåverkan, så det är inte otroligt att framtidens medarbetare kommer att bojkotta arbetsgivare som inte tar klimatfrågan på allvar. Att arbeta med hållbarhet ger därmed klara konkurrensfördelar.

I den här kursen förklarar vi vad hållbarhet (miljömässig, social och ekonomisk) egentligen innebär, hur situationen ser ut i dag och vilka utmaningar vi står inför. Eftersom miljömässig hållbarhet utgör grunden för all annan hållbarhet är det framför allt den aspekten som kursen fokuserar på. Vi ger bland annat många exempel på vad man själv kan göra för att bidra till större miljömässig hållbarhet.

Kursen skapar förståelse och engagemang för hållbarhetsfrågorna. På så sätt ger den organisationer en god grund att bygga vidare på med sitt CSR-arbete.

Kvinna med filt över axlarna tittar ut över en skogssjö.

Vad är utmärkande för kursen?

”Hållbarhet” är en inspirerande och peppande kurs – men nyanserad och garanterat fri från pekpinnar. Den tar avstamp i tanken att alla kan vara med och bidra till ökad hållbarhet.

Kursen bygger till stora delar på storytelling som går som en röd tråd genom kapitlen.

Precis som övriga skafferikurser består ”Hållbarhet” i övrigt av en mix av interaktiva moment, filmer, frågor och texter – alltihop snyggt och lättsamt paketerat, vad gäller både språk och grafik.

Vad är syftet med kursen?

Efter att ha gått kursen ska deltagarna:

 • förstå vad hållbarhet är och hur de olika hållbarhetsaspekterna förhåller sig till varandra.
 • ha en uppfattning om hur situationen ser ut i dag och vilka utmaningar som finns på hållbarhetsområdet.
 • få insikt i vad de själva kan göra för att bidra till miljömässig hållbarhet.
 • känna engagemang och att förändring och påverkan är möjlig.

Hur lång är kursen?

Kursen är cirka 45 minuter lång. Den består av en introfilm och fem kapitel:

 • Vad är hållbarhet?
 • Situationen i dag
 • Mat och shopping
 • Transport och boende
 • Pepp

Hur är innehållet kvalitetssäkrat?

Vi har tagit fram kursen i samarbete med ämnesexperterna Therese Svensk och Linnea Eriksson, som driver PURE ACT – en byrå för enkel och effektiv transformation mot hållbart företagande.

Det går också att bygga på kursen med företagsanpassningar, lärarledda workshops och andra hållbarhetstjänster som PURE ACT tillhandahåller separat.

Finns kursen på flera språk?

Ja, kursen finns på svenska och engelska.

Får man något på köpet?

Absolut! Vi bjuder på en Adapt Builder-licens som låter er redigera kursen efter eget tycke och smak.

Porträtt av Linnea Eriksson och Therese Svensk.

Våra ämnesexperter

För den här kursen har vi samarbetat med Linnea Eriksson och Therese Svensk på PURE ACT.

Linnea Eriksson på LinkedIn

Therese Svensk på LinkedIn

PURE ACT

 

Kvinna håller låda med nyskördade grönsaker i.

Prova på kursen själv

Fyll i detta formulär så får du ett kostnadsfritt prova-på-konto, där du fritt kan ta del av alla kurser i Xtractors kursskafferi under sju dagar.

  Genom att bocka i denna ruta väljer du att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

 

En illustrerad skäggig man i grön tröja tittar på månen i ett fotokollage, och bakar ett bröd i ett kollage med en kvinna i förkläde.