Flash-konvertering

Varför konvertera?

Adobe Flash Player är en webbstandard som gradvis håller på att överges. Detta kan ställa till med stora problem för företag och organisationer som har webbaserade utbildningar som bygger på Flash. I bästa fall blir kurserna krångliga att använda – i sämsta fall går de inte att använda överhuvudtaget.

Men problemen går att undvika om man bara ser till att konvertera sina utbildningar till modernare teknik i tid – vilket är betydligt mer kostnadseffektivt än att skapa nya utbildningar från grunden. Det är också en bra investering även i andra avseenden: exempelvis ökar säkerheten, energiförbrukningen minskar och innehållet går snabbare att ladda. Modern webbteknik gör också att tillgängligheten för alla ökar, särskilt viktigt för användare med olika former av funktionsvariation.

En konvertering innebär dessutom ett gyllene tillfälle att lyfta användarupplevelsen och uppdatera kurserna med nytt och fräscht innehåll. Och kanske viktigast av allt – man kan passa på att göra kurserna responsiva, det vill säga se till så att de fungerar optimalt även på mindre enheter som surfplattor och mobiler. Helt enkelt göra kurserna mer lättillgängliga och tilltalande för användarna.

Hur kan vi hjälpa dig?

På Xtractor slutade vi med Flash redan 2012. Numera använder vi oss av författarverktyg som bygger på den nya tidens teknik, såsom författarverktyget Adapt Builder.

Om du vill framtidssäkra dina utbildningar och gå från Flash till responsivitet hjälper vi gärna till. Fyll i formuläret här intill så ger vi dig mer information om hur det går till.